PIĄTEK: PISTACJOWO-BROKUŁOWY KREM I GRZANKAMI Z GRUSZKĄ I SEREM

Agnieszka
Zupy
29.06.2018 6:15
PIĄTEK: PISTACJOWO-BROKUŁOWY KREM I GRZANKAMI Z GRUSZKĄ I SEREM

Pół łyżeczki kminu - Pół łyżeczki oregano - Pół łyżeczki tymianku Na grzanki: - 4 kromki ciemnego pieczywa - Gruszka - Kawałek sera pleśniowego - Kilka orzechów włoskich Przygotowanie: Krok 1 Umyj brokuła i całego, łącznie z pokrojonym cienko głąbem, zalej wodą, tak by przykryła całość. Dodaj też suszone zioła i korzenie: 3 łyżki kurkumy, pół łyżeczki curry, pół łyżeczki kminu, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki tymianku. Składniki: - Brokuł - 2 ząbki czosnku - 50 g mielonych migdałów - 1/3 szklanki mleka kokosowego - Kilka łyżek soku z cytryny - 3 łyżki kurkumy - Pół łyżeczki curry - Krok 2 Zmiel drobno migdały, najlepiej w mikserze względnie utrzyj w moździerzu, choć sprzęt mechaniczny będzie lepszy, gdyż orzechy trzeba zemleć na proszek. Liczba porcji: 2-3 To danie to rodzaj zupy z gwoździa: wrzucasz do garnka tylko kilka składników, miksujesz i gotowe. Stostuj pieczywo w tosterze, albo podpiecz z obydwu stron na rozgrzanej, suchej patelni. Krok 3 Ugotowanego brokuła ściągnij z ognia, lekko ostudź a następnie zmiksuj na krem. Pokrój gruszkę w plastry, a ser w kostkę i połóż na tosty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/piatek-brokulowy-krem-z-pistacjami-grzankami-z-gruszka/