Postanowiłem również upiec go dla odmiany na spodzie z brownie, którego czekoladowy kolor nadaje fajnego kontrastu i ładnie się prezentuje w połączeniu z bielą i czerwienią. W tym przepisie w samej masie serowej trochę zmieniłem proporcję, aby sernik był lżejszy i delikatniejszy, dzięki temu ma bardziej galaretowatą konsystencję. Ten sernik na zimno z galaretką i malinami upiekłem w dużej blasze, żeby starczyło go nawet dla niespodziewanych gości. Poprzednicieszył się wśród Was tak wielką popularnością, że postanowiłem przygotować jeszcze jeden; bardzo podobny. To tak, żeby nie było, że nie ostrzegałem. 😉 Tym razem wykorzystałem maliny, które powoli wypierają ze straganów truskawki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.food2.pl/2018/06/Sernik-na-Spodzie-Brownie-z-Malinami.html