Delikatne, rozpadające się w ustach, słodko-kwaskowe Author: www.cookingforemily.pl Ingredients 2 szklanki płatków migdałowych ½ szklanki wiórków kokosowych (można użyć mąki kokosowej ale wtedy można pominąć mąke ryżową lub dać mniej) ⅓ szklanki cukru kokosowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek oleju koksowego 2-3 łyżki mąki ryżowej 1 jajko kilka łyżeczek dżemu malinowego opcjonalnie: ½ białej czekolady Instructions Migdały zmiksować na drobno. Ciastka migdałowe z malinami Drukuj Prep time 15 min Cook time 12 min Total time 27 min Ciasteczka na bazie zmielonych migdałów i wiórków kokosowych oraz mąki ryżowej. Migdały i maliny świetnie do siebie pasują, tak samo jak kokos i maliny – więc połączyłam to w jedno i powstały ciastka migdałowe z dodatkiem wiórków kokosowych, z łezką dżemu malinowego. Ciasto powinno być tłuste ale olej nie powinien stać w misce - jak tak jest i ciasto jest zbyt tłuste to dodać więcej mąki ryżowej. Postanowiłam zrobić jakieś ciasto z malinami, ale ponieważ konkurencją były jagodzianki mojej mamy to ostatecznie zrobiłam ciastka, z wykorzystaniem świeżo zrobionego przez mamę dżemu. Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i palcem robić wgłębienie w środku, ułożyć na blasze. Emilka została u mojej mamy, buszować dalej w ogrodzie i objadać się malinami. W ogrodzie pełno malin więc objadaliśmy się nimi, jak to wypada robić latem. W każde wgłębienie dodać po pół łyżeczki dżemu malinowego. Zmieszać wiórki, płatki, proszek do pieczenia, cukier kokosowy i 2 łyżki mąki ryżowej.