Wylądowała w nim obowiązkowo dynia bo ją lubię i wiedziałam, że będzie ładni się prezentowała po przekrojeniu, cukinia – bo miałam:) a poza tym chciałam mieć warstwę w stylu tego wytrawnego sernika z cukinią, oraz papryka bo chciałam mieć akcent kolorystyczny. Uwaga techniczna – z torcika wycieka trochę wody ( z cukini przede wszystkim), więc jeżeli nie będziecie go zajadać od razu to dobrze po całkowitym przestudzeniu wyjąć z obręczy i położyć go na grubej warstwie ręcznika, żeby woda wsiąkła – będzie wtedy bardziej zwarty. Widziałam takie zdjęcia w internecie, spodobała mi się koncepcja więc postanowiłam zrobić swoją wersję w opcji czym lodówka bogata.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://cookingforemily.pl/2018/11/warzywny-tort-z-dynia-cukinia-i-papryka/