Składniki/1-2 porcje: – 1/2 puszki krojonych pomidorów – 3 jaja wiejskie – 40 ml mleka – ok. 50 g ulubionej kiełbaski – 5-6 małych pomidorków koktajlowych – 70 g sera pleśniowego koziego – 1garść świeżej bazylii – 1/3 łyżeczki ostrej papryki – 1/3 łyżeczki pieprzu – opcjonalnie sól i zioła toskańskie Przygotowanie: Jajka wbić do miski, roztrzepać widelcem, dodać mleko i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną kiełbaskę i smażymy na małym ogniu przez kilka minut. Przykryć pokrywką i smażyć wszystko ok. 8-10 minut aż jajka się zetną. Gotowac przez ok. 4 minuty, aż woda z pomidorów odparuje.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/fritatta-z-kielbaska-i-pomidorkami/