- Do food procesora dodajemy garść bazylii, około 3 ząbki czosnku, oliwę z oliwek, sól i pieprz – miksujemy; - Pokrojoną żółtą i zieloną cukinie podsmażamy na oliwie z oliwek – do czasu, aż się lekko zarumieni; - W misce mieszamy jarmuż, marchewkę i ciecierzycę – doprawiamy dressingem i mieszamy. Młody jarmuż Zielona i żółta cukinia ( kroimy na talarki a następnie na pół) Marchewka (starta) Ciecierzyca z puszki lub ugotowana Parmezan Bazyliowy Dressing Aby dostarczyć wszystkie esencjonalne aminokwasy warto jest połączyć ciecierzycę z kaszą, ryżem lub pełnoziarnistym pieczywem. Sałatka jest niskokaloryczna idealna na lunch, kolacje lub jako dodatek do obiadu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://harmoniacialaiumyslu.com/2018/06/25/salatka-z-mlodego-jarmuzu-z-cukinia-z-dodatkiem-bazyliowego-sosu/