Pstrąg z grilla na drewnie bukowym

Judyta

Przekąski

23.06.2018 9:33

Pstrąg z grilla na drewnie bukowym

Lista zakupów i innych zdobyczy: kawałki bukowego drewna węgiel do grilla 4 świeże pstrągi sól cytryna Przygotowanie: namocz część drewna i zostaw na dobę w grillu rozpal węgiel i suchą część bukowego drewna 4 pstrągi wypatrosz i umyj gdy grill się rozpali, ułóż na kratce grilla mokre drewno a na nim pstrągi grilluj ryby przekładając je co jakiś czas z jednej na drugą stronę jeśli masz pokrywę, do grilla, przykryj pstrągi pokrywą, aby dym się nie rozpraszał i podwędzał ryby grilluj, aż ryba przestanie być surowa, a skórka stanie się chrupiąca Zgrillowanego pstrąga podawaj z cząstką cytryny do skropienia i solniczką dla osób, które jej potrzebują. Pan domu – mistrz ceremonii – ma swój sekretny sposób na pstrąga i zgodził się nim z nami podzielić, za co jestem mu dozgonnie wdzięczna i zamierzam przepis wykorzystać na najbliższym grill-party w moim domu. Zostałam nim poczęstowana na imprezie z grillem w roli głównej i od razu się zakochałam. Pstrąg z grilla na drewnie bukowym to po prostu niebo w gębie! A muszę się Wam przyznać, że ryby (szczególnie słodkowodne), to nie jest to co tygrysy kochają najbardziej. Soczysty, rozpływający się w ustach, a do tego przepięknie pachnący bukowym drewnem.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://myslipotarganej.pl/pstrag-z-grilla-na-drewnie-bukowym/