Składniki: 7 jajek ugotowanych na twardo 200 g szynki w plasterkach 1 łyżeczka miękkiego masła 2 łyżki musztardy (dałam bawarską) 100 g śmietany (dałam 18%) 200 g żółtego sera 2 surowe jajka 2 kajzerki 2 średnie pomidory 70 g zimnego masła 1 szklanka mleka sól pieprz szczypiorek Naczynie do zapiekania smarujemy 1 łyżeczką miękkiego masła, a następnie układamy na dnie naczynia plasterki szynki tak, aby lekko na siebie zachodziły. Kajzerki kroimy w cienkie paseczki i lekko rumienimy na suchej patelni, a następnie układamy je na zapiekance. Na całości rozkładamy plasterki masła i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 25-30 minut. Możecie tam znaleźć zapiekanki z mięsem, jajeczne, makaronowe,ziemniaczane, z kaszą , z ryżem i inne. Na blogu znajdziecie mnóstwo przepisów na zapiekanki. Jeżeli skorzystaliście z przepisu to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję.