Krążki cebulowe

Anna
Przekąski
20.06.2018 11:50
Krążki cebulowe

- 3 średnie/duże cebule, - 150 g mąki pszennej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 czubata łyżeczka soli, - 1 jajko, - 1 szklanka mleka, - miseczka bułki tartej, - 1/2 l oleju do smażenia, Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Krążki smażymy w gorącym tłuszczu przez ok. 1-2 minuty, aż się zrumienią, a następnie odwracamy i ponownie czekamy aż się zarumienią. Każdy krążek zanurzamy w cieście a następnie obsypujemy bułką tartą (krążek powinien być dokładnie obtoczony). Każdy krążek obtaczamy w tej mieszance, odkładamy na bok. Polecam z sosem na bazie majonez+ketchup+sól oraz zimnym piwkiem (bezalkoholowym także ;-)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2018/06/cebulowe-krazki.html