Wymiary formy: Składniki: 3 szklanki mąki 200 g masła 5 żółtek 1 łyżka serka waniliowego 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 5 białek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/2 szklanki wiórków kokosowych 6 łyżek serka waniliowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki czerwonych porzeczek Przygotowanie: Mąkę siekamy z masłem, żółtkami, serkiem waniliowym, cukrem pudrem, kakao, budyniem czekoladowym, proszkiem do pieczenia i sodą. Kakaowe kruche ciasto z mocno kokosową warstwą i z czerwonymi porzeczkami, czyli nie za słodkie i lekko kwaskowate od owoców ciasto idealne do letniej kawy Układamy na niej porzeczki i na wierzchu kruszymy drugą wyjętą z lodówki połowę ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 50 min. Smacznego! 24x28 cmkruche ciasto:warstwa kokosowa: