Klopsiki w sosie warzywnym z pieczarkami

Karol
Obiad
20.06.2018 7:09
Klopsiki w sosie warzywnym z pieczarkami

Łącznie: 30 min. Klopsiki w sosie warzywnym z pieczarkami Potrzebne składniki 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1/2 bułki wrocławskiej namoczonej w mleku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki ostrej 1/4 łyżeczki szałwii (opcjonalnie) sól (pieprz) olej do smażenia Sos: 1 mała cukinia 250 g pieczarek 2 pomidory duże obrane ze skórki 750 ml bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki bazylii sól (pieprz ziołowy) Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Klopsiki w sosie warzywnym z pieczarkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Stwierdziłem, że tylko coś konkretnego ukoi ból po wczorajszym meczu i dziś na obiad proponuję klopsiki w sosie warzywnym z pieczarkami. Pyszne, skąpane w sosie warzywnym kotleciki z mięsa mielonego (można użyć np z indyka, będą delikatniejsze) i przesycone zapachem i smakiem ziół. Smażymy kotlety na oleju na złoty kolor z obu stron i przekładamy do garnka. Kroimy warzywa na kawałki i podsmażamy chwilę na tłuszczu z kotletów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/klopsiki-w-sosie-warzywnym-z-pieczarkami/