Ja swoją zupę posypałam płatkami kokosowymi, ale potem tego żałowałam bo ich konsystencja nie pasowała do zupy, więc nie polecam Zupa jagodowa z mlekiem kokosowym Drukuj Prep time 12 min Cook time 10 min Total time 22 min Zupa jagodowa, na ciepło lub na zimno z dodatkiem mleka kokosowego, kardamonu i cynamonu. Do podania z makaronem lub ryżem jaśminowym Author: www.cookingforemily.pl Serves: 2 Ingredients ½ kg jagód 1 łyżka (lub więcej) syropu ryżowego (lub z agawy lub miodu) szczypta cynamonu szczypta kardamonu ½ szklanki mleka kokosowego opcjonalnie do podania: makaron, ryż jaśminowy Instructions Przebrane i umyte jagody umieścić w garnku, podlać kilkoma łyżkami wody i zagotować. Naszła mnie ochota na taką zupę ale postanowiłam wykorzystac jagody, bo sezon na nie się kończy. Karadmonu i mleka kokosowego nie pamiętam z dzieciństwa ale pasowały mi do jagód, więc wyszła trochę bardziej nowoczesna wersja zupy owocowej. U nas najczęściej mama robiła truskawkową z makaronem i wiśniową z dodatkiem słodkiej śmietanki.