Crumble z truskawkami Drukuj Prep time 15 min Cook time 25 min Total time 40 min Crumble z truskawkami, czerwcowy klasyk - na deser z gałką lodów waniliowych lub na śniadanie z jogurtem naturalnym Author: Cooking for Emily Serves: 4 Ingredients Kruszonka: To najlepszy pomysł, jak już Wam się trochę truskawki przejedzą i będziecie mieć ochotę na coś innego, albo kiedy przeliczyliście się z ilością i trzeba coś nagle zrobić z kilogramem truskawek a nikt już nie ma siły więcej jeść. Na ciepło najlepiej je zjeść z gałką lodów waniliowych a dnia następnego, jak coś zostanie, będzie to świetne danie na śniadanie, z dodatkiem jogurtu naturalnego. Poza tym ok 1 kg truskawek opcjonalnie - 2 łyżki cukru kokosowego, albo syropu z agawy Instructions Składniki kruszonki umieścić w misce i zagnieść palcami aż powstaną grudki, odstawić do lodówki na ok 1 godzinę. Sezon truskawkowy w pełni, już trochę się najadłam świeżymi owocami więc czas najwyższy na crumble z truskawkami.