Brzoskwioniowa chmurka

Effka

Ciasta

June 15, 2018, 7:08 a.m.

Brzoskwioniowa chmurka

Składniki

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej  wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Przepis

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.

Składniki
Na spód ciasta

  • 160 gram czekoladowych herbatników
  • 40 gram masła

Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Galaretka z brzoskwiniami:

  • 2 puszki brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)

Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc

Krem śmietankowo – cytrynowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 250 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • sok wyciśnięty z cytryny

Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.