Składniki
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Przepis
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.
Składniki
Na spód ciasta
- 160 gram czekoladowych herbatników
- 40 gram masła
Herbatniki zblendowac na piasek. Dodać do nich roztopione masło i dokładnie połączyć. Masę ciasteczkową wyłożyć dno 24 cm tortownicy. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretka z brzoskwiniami:
- 2 puszki brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe (każda na 500 ml wody)
Brzoskwinie odsączyć.2 galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody. Przestudzić, Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Na herbatnikach ułożyć połówki brzoskwiń. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch brzoskwiń . Wyrównać, schłodzić w lodówc
Krem śmietankowo – cytrynowy:
- 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, schłodzonego
- 3 łyżki cukru pudru
- skórka otarta z 1 cytryny
- sok wyciśnięty z cytryny
Cytrynę wyparzyć i zetrzeć z niej skórkę.
Wszystkie składniki (poza sokiem i skórką z cytryny) umieścić w misie miksera. Ubić (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodać otartą skórkę z cytryny i sok, jeszcze przez chwilę ubić lub wymieszać do połączenia.
Krem przygotować bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto.
Dodatkowo:
Mini bezy do dekoracji. Bezy pokruszyć na krem.