Pudding ryżowy z białą czekoladą i jagodami

kardamonovy
Desery
13.06.2018 9:16
Pudding ryżowy z białą czekoladą i jagodami

Składniki: pół szklanki suchego ryżu 1 litr mleka 3,2% 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 mała laska cynamonu pół tabliczki białej czekolady 1 szklanka jagód (przepis na 4 porcje) Szybki deser na niedzielne popołudnie, aksamitny pudding ryżowy z białą czekoladą i jagodami. Zdejmujemy z ognia i od razu wrzucamy połamaną białą czekoladę, mieszamy aż do rozpuszczenia czekolady. Deser można jeść na ciepło i na zimno. Do garnka z grubym dnem wlewamy mleko, wsypujemy ryż, wrzucamy cukier waniliowy i cynamon. Ryż przepłukujemy pod bieżącą wodą na sicie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/pudding-ryzowy-z-biala-czekolada-i-jagodami/