Środa: Mały przekręt, czyli stir fry z żeberkami

Agnieszka
Makarony
13.06.2018 10:28
Środa: Mały przekręt, czyli stir fry z żeberkami

Sos 3 łyżki cukru 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki octu (najlepiej ryżowego) 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju Korzeń imbiru wielkości kciuka drobno starty 3 ząbki czosnku drobno posiekane Krok 3 Wymieszaj w miseczce 3 łyżki cukru, 3 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki sosu ostrygowego, 3 łyżki octu balsamicznego, 2 łyżki octu, 1 łyżkę oleju sezamowego, 1 łyżkę sosu rybnego, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Metoda świetnie sprawdza się w przypadku makaronów, warzyw, owoców morza, drobiu, czyli generalnie produktów miękkich, podatnych na wysokie temperatury lub, jak w przypadku wołowiny, surowców, które nie muszą być mocno wysmażone (a nawet nie powinny). Krok 6 Przełóż naczynie do zapiekania z powrotem na kuchenkę, wlej łyżkę oleju i na rozgrzany tłuszcz wrzuć mięso. Ale czy można w 2-3 minuty dobrze wysmażyć np. mięso z żeberek? Łatwe Liczba porcji: Co najmniej 3 Szybkie smażenie nie tylko dla wołowiny Stir fry to technika szybkiego przygotowywania rozmaitych dań, krótko obsmażonych na bardzo intensywnym ogniu. Znowu wróć z wokiem/rondlem na kuchenkę, wlej łyżkę oleju i przesmaż na nim makaron. Pęk szczypioru z 4 cebulkami albo 4 dymki plus szczypiorek, wszystko drobno posiekane 1/2 główki brokułu Kawałek poszatkowanej czerwonej kapusty, białej lub pak choy albo pekińskiej 1 posiekana marchew Prażone nasiona sezamu do dekoracji Przygotowanie: Mały kulinarny przekręt wystarczy, aby metoda super szybkiego smażenia w 3 minuty sprawdziła się dla wieprzowiny. Wystarczy zmacerować mięso w roztworze wody i sody, potrzymać je w miksturze przez 15 minut i gotowe. Mamy dla Was super przekręt na spreparowanie wieprzowiny w taki sposób, że po trzech minutach smażenia jest gotowa do konsumpcji. Krok 2 W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Krok 5 W woku albo dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzej łyżkę oleju. Smaż 3-4 minuty, aż mięso się przyrumieni. Dziś mamy dla Was patent na stir fry z żeberkami. Mięso staje się mięciutkie i idealnie nadaje się do dań typu stir fry. Wtedy zdejmij je z woka/rondla i odłóż na talerz. Wieprzowina w 3 minuty Mieszaj intensywnie, szczególnie na początku, kiedy surowe mięso ma skłonność do przywierania do dna.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/sroda-maly-przekret-czyli-stir-fry-z-zeberkami/