Składniki: 1 kg brzoskwiń 1/4 szklanki soki z cytryny 1/4 szklanki whisky 1/2 szklanki brązowego cukru 12 łyżek masła plus 1 łyżka do wysmarowania naczynia do zapiekania 11/2 szklanki mąki 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: Krok 1 Brzoskwinie umyj, przekrój na płowy, wypestkuj i zalej sokiem z cytryny zmieszanym z whisky i 1/4 szklanki cukru. Przepis Julii Roberts na pieczone brzoskwinie pod kruszonką byłby zupełnie zwyczajny, ale… pretty woman zna się na tym co dobre. Krok 2 W dużej misie wymieszaj mąkę z resztą cukru i cynamonem, a następnie rozetrzyj z pokrojonym w kostkę zimnym masłem. Pieczone brzoskwinie pod kruszonką wg Julii Roberts są bardzo proste w przygotowaniu – trudno zepsuć to danie, zrobi je każdy niedzielny kucharz, nawet najmniej doświadczony. Łatwe Liczba porcji: 4 Brzoskwinie z whisky Tajemniczym składnikiem w celebryckim przepisie Julii Roberts, który Wam dzisiaj polecamy, jest whisky. Danie można zjeść na ciepło lub wystudzone, koniecznie z dużą ilością gęstego, kwaśnego jogurtu. Jeśli macie ochotę na czekoladę w hollywoodzkim wydaniu – sprawdźcie koniecznie Brownies Katharine Hepburn, pyszne, bardzo łatwe do upieczenia ciasteczka. Ulubione przepisy gwiazd W Niedzielnym kucharzu znajdziecie więcej celebryckich przepisów na proste śniadania lub przekąski. Zapiekanka może zostać podana na letnie śniadanie albo w charakterze przekąski lub deseru.