- Pęczek rzodkiewki - ½ szklanki kuskusu - Garść żurawiny - Garść jagód goi - ½ czerwonej cebuli Dresing - 2 łyżki musztardy (najlepiej dijon) - 2 łyżki oleju - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka miodu - ½ łyżeczki czosnku w proszku (lub starty 1 ząbek) Przygotowanie: Krok 1 Sałatka z tartego brokuła wzorowana jest na przepisie z bloga Cookieandkate.com Spróbuj nasz przepis na sałatkę z komosą, brokułem i migdałami Składniki: - 1 mała główka brokuła - 1 dojrzałe mango Do szklanego słoiczka (najlepiej wysokiego) włóż 2 łyżki musztardy, pół łyżeczki czosnku w proszku (lub starty ząbek), wlej 4 łyżki oleju, łyżkę soku z cytryny i łyżeczkę miodu. Mango pokrój w kostkę, cebulę w drobną kosteczkę, rzodkiewki w plastry. Wisienką na torcie w tym daniu jest prosty dresing, kwaskowy, z nutą słodyczy. Staraj się nie przesadzać z miodem, bo w sałatce jest sporo słodkich składników. W tej roli doskonale sprawdza się mango, ale możesz dodać dojrzałe truskawki, gruszki, albo awokado. Liczba porcji: 2 Kalafior i brokuł to warzywa, które zazwyczaj zjadamy w wersji pieczonej lub ugotowanej. Sałatka z tartego brokuła jest tego najlepszym przykładem. Sałatka z tartego brokuła i mango zaskoczy Cię swoim wyjątkowym smakiem. Porcja witamin na talerzu do zrobienia w 10 minut. Zakręć słoiczek i energicznie potrząsaj aż składniki zmienią się w gładką emulsję.