Biszkopt z masą jabłkowo- wiśniową i bitą śmietaną

Katarzyna
Ciasta
10.06.2018 10:56
Biszkopt z masą jabłkowo- wiśniową i bitą śmietaną

Dodatkowo: Wykonanie: 6 jaj6 łyżek mąki1,5 łyżki mąki ziemniaczanej6 łyżek cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy1 kg jabłek1 dżem wiśniowy (z kawałkami owoców)1,5 opakowania galaretek wiśniowych0,5 łyżeczki żelatyny600 ml śmietanki 30-36%1 opakowanie cukru wanilinowego1 łyżka żelatyny½ szklanki cukru pudruOk 80 ml mlekaOk 80 ml wodyGarść wiśni do ozdobyPłatki migdałoweWykonanie biszkoptu:Białka jajek ubić na sztywno, dodając po łyżce cukru i po jednym żółtku. Skropić ponczem (np. z kawy z likierem lub herbata z cytryną- około 80 ml)Wykonanie masy jabłkowej:Jabłka umyć, obrać i pokroić na małe kawałki, dodać dżem. Żelatynę z mlekiem przelać do większej miski i dodać do niej kilka łyżek ubitej śmietanki, wymieszać i dodać ponownie do pozostałej części śmietany. Na skropiony biszkopt nakładamy masę jabłkowo- wiśniową, przykrywamy drugim biszkoptem, na wierzch układamy ubity krem. Składniki na biszkopt: Składniki na masę jabłkowo- wiśniową Krem śmietankowy: Połączenie słodyczy z kwasowością owoców i delikatną śmietanką dale idealny efekt smakowy! (mniejsza blacha- u mnie 28x24 cm) Następnie dusić pod przykryciem około 20 minut, dodać suche galaretki i żelatynę. W między czasie zimną śmietankę zmiksować z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/06/biszkopt-z-masa-jabkowo-wisniowa-i-bita.html