Łącznie: 2 godz. Pieczeń z indyka z fetą i szpinakiem Potrzebne składniki 1 kg piersi z indyka 3 łyżki oliwy z oliwek sok z jednej limonki 1 łyżka masła czosnek granulowany (rozmaryn, pieprz, papryka, sól) 0,5 łyżeczki cukru Farsz: 1 ser typu feta 250 g szpinaku szczypta gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku pieprz Sposób wykonania Rozbijamy lekko mięso i nacinamy na duże płaty. Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pieczeń z indyka z fetą i szpinakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Marynujemy w wymieszanych przyprawach z sokiem z limonki i oliwą, dokładnie nacieramy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Mięciutka i aromatyczna pieczeń z indyka z fetą i szpinakiem. Nakładamy farsz na rozłożone mięso i zawijamy z pokrojoną fetą w rulon. Idealnie komponuje się na talerzu z młodymi ziemniaczkami i np. karmelizowanymi marchewkami.