Deser à la Monte

Małgorzata
Desery
07.06.2018 22:11
Deser à la Monte

Składniki: na 3 spore porcje 75 g kaszy jaglanej 500 ml mleka 1,5% tłuszczu 45 g orzechów laskowych kostka 250 g chudego twarogu 75 g erytrolu 3 łyżki kakao (15 g) Orzechy uprażyć na suchej patelni (najlepiej wsypać tyle orzechów, żeby wszystkie były w 1 warstwie) od czasu do czasu mieszając aż będzie widać na nich popękaną brązową osłonkę. Niestety, bo produkt dostępny w sklepie pełny jest cukru, zawiera też dużo tłuszczów nasyconych, a kakao czy orzechów włoskich jest w nim co kot napłakał. 1 czerwca 2018 autor: Małgorzata Rusek Jako, że mamy dzisiaj 1 czerwca czyli Dzień Dziecka, postanowiłam się z Wami podzielić przepisem na deser inspirowany mlecznym deserem lubianym przez dzieci, niestety. Zmiksować twaróg z wystudzonym budyniem i 60 g erytrolu, stopniowo dolewając mleko (około 100 ml, ale to zależy od twarogu) do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Taki deser jest bardzo sycący ze względu na dość dużą zawartość białka oraz spory dodatek orzechów. Ugotować do miękkości (15-20 minut) w 400 ml mleka i gorącą dokładnie zmiksować do konsystencji budyniu. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich – i dzieci i już dorosłych – bo każdy z nas jest po części dzieckiem ?.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://malgorzatarusek.pl/deser-a-la-monte/