Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

Małgorzata
Śniadania
07.06.2018 22:13
Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów

Składniki: na 16 porcji 100 g słonecznika 10 połówek suszonych pomidorów – nie z oleju (60 g) Wykonanie: Pestki słonecznika zalać wodą i moczyć przez około 8 godzin. Zmiksować słonecznik z pomidorami na dość gładką pastę dolewając wodę z moczenia pomidorów albo świeżą wodę. Pomidory namoczyć w gorącej wodzie przez parę minut i odsączyć zachowując wodę (chyba, że chcemy mniej słoną pastę, wtedy wodę lepiej wylać). 5 czerwca 2018 autor: Małgorzata Rusek Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów – w nazwie przepisu zawiera się właściwie wszystko. A jako, że ta pasta jest też źródłem sporej ilości tłuszczu, to lepiej zrezygnować ze smarowania kanapek masłem czy margaryną, jeżeli macie to w zwyczaju. Trzeba tylko pamiętać, żeby namoczyć wcześniej nasiona słonecznika, ale wystarczy chwila, żeby zalać je wodą i włożyć do lodówki np. na noc.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://malgorzatarusek.pl/pasta-ze-slonecznika-i-suszonych-pomidorow/