Ma znaaacznie krótszy skład, jest bezglutenowe, spokojnie mogą je jeść osoby z alergią na białka mleka krowiego, soję, migdały (może kiedyś zrobię Fasoello z migdałami w środku, ale nie tym razem) czy weganie. Produkt Energia [kcal] Białko [g] Tłuszcze [g] Tłuszcze nasycone [g] Węglowodany [g] Cukry [g] Składniki: na około 24 kuleczki Fasoello 100 g suchej białej fasoli 3 łyżki erytrolu (30 g) Proponuję próbować masę podczas robienia (próbować, nie wyjadać połowy ☺), bo ilość erytrolu jest pod mój smak, a jestem przyzwyczajona do mało słodkich rzeczy, więc można dać go trochę więcej. ½ szklanki wiórków kokosowych (45 g) Wykonanie: Fasolę namoczyć przez około 8-12 godzin. Błonnik [g] Rafaello 63 0,7 4,9 3,0 3,8 3,3 b.d. Fasoello 23 1,0 1,3 1,0 3,1 0,3 1,1 W końcu ma być smacznie, a i tak moje Fasoello dostarcza prawie 3 razy mniej kalorii niż sklepowy oryginał. Odpowiednie ugotowanie fasoli jest kluczowe w tym przepisie! Odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować aż będzie miękka (około 1-1,5 godziny). Wiórki zmielić do konsystencji mąki (zostawiając 3-4 łyżki wiórków do obtoczenia). 11 sierpnia 2015 autor: Małgorzata Rusek Postanowiłam zrobić, powiedzmy, konkurencyjną wersję dobrze zapewne znanych kokosowych kuleczek.