Składniki 2 pęczki szparagów zielonych 1 podwójna pierś z kurczaka 1 jabłko 2 łyżki przyprawy złocisty kurczak 6 łyżek oleju 200 g pieczarek 3 średnie pomidory 1 sałata lodowa koperek sól pieprz Na patelni rozgrzać trzy łyżki oleju i podsmażyć kurczaka na rumiano, a następnie wystudzić. Więcej przepisów na smaczne sałatki znajdziecie na moim blogu w zakładce po lewej stronie bloga SAŁATKI. Do miski włożyć rozdrobnioną sałatę, pokrojone szparagi, kurczaka, pokrojone jabłko, podsmażone pieczarki, pomidory pokrojone w kostkę i posiekany koperek. Pieczarki pokroić na plasterki i podsmażyć na trzech łyżkach oleju. Sos 1/2 szklanki oliwy 1 czubata łyżeczka musztardy (dałam bawarską) 3 łyżki octu balsamicznego sól pieprz Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Po ugotowaniu odcedzić z wody i pokroić na mniejsze kawałki.