Duży pęczek mięty 2 szklanki maślanki 50 g koziego sera 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego majeranku Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Groszek przesyp do garnka, zalej wrzątkiem, dodaj miętę wraz z łodygami, łyżeczkę oregano i pół łyżeczki majeranku. Słodki groszek pięknie łączy się z kwaskową maślanką, lekkości i świeżości całości dodaje mięta – wspaniałe zioło, które świetnie sprawdza się nie tylko w mojito:-). Liczba porcji: 2 bardzo duże Na pewno znacie zupę krem z groszku, ale czy robiliście kiedyś groszkowy chłodnik? Wystudzony krem podawaj z cienko pokrojoną roladą z koziego sera. Chłodnik z groszku Czas: 15 minut Jeśli chcecie przygotowsć chłodnik w wegańskiej wersji, pomińcie dodatek koziego sera. Słodko-kwaskowy chłodnik z nutą świeżej mięty. Składniki: 2 opakowania mrożonego groszku (2×400 lub 500 g)