Ciasto Marysieńka

Beata
Ciasta
22.06.2016 0:07
Ciasto Marysieńka

Placek orzechowy 250 g posiekanych orzechów włoskich 5 białek 200 g cukru 1,5 łyżki miodu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Placek orzechowy 250 g posiekanych orzechów włoskich 5 białek 200 g cukru 1,5 łyżki miodu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Krem 1/2 l mleka 5 żółtek 200 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła 1/2 szklanki mleka wymieszać z mąką, cukrem, żółtkami . Krem 1/2 l mleka 5 żółtek 200 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła 1/2 szklanki mleka wymieszać z mąką, cukrem, żółtkami . Składanie ciasta Biszkopt 1/2 masy placek orzechowy 1/2 masy biszkopt polewa czekoladowa 1 szklanka cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Biszkopt kakaowy 7 jajek 1 szklanka cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Polewa 100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Polewa 100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 40 minut do tzw suchego patyczka. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 40 minut do tzw suchego patyczka. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka. Orzechy wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz miodem i proszkiem do pieczenia. Orzechy wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz miodem i proszkiem do pieczenia. Składanie ciasta Biszkopt 1/2 masy placek orzechowy 1/2 masy biszkopt polewa czekoladowa Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Blaszkę 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlac ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/06/marysienka.html