Przepis pochodzi z serwisu Goodful Składniki: 3 jajka 2/3 szklanki mąki 2/3 szklanki mleka 2-3 łyżki cukru Masło do nasmarowania patelni Wykonanie: Krok 1 Wsyp wszystkie składniki do miksera i wymieszaj na gładkie ciasto. Tarta z patelni to wyjątkowo prosty przepis na pyszne, szybkie śniadanie z sezonowymi owocami albo ładnie wyglądający deser. Najlepsza jest patelnia żeliwna, ale radę da każda patelnia z metalową rączką, lub odporną na wysokie temperatury. Przed pieczeniem upewnijcie się, że patelnia nadaje się by wstawić ją do piekarnia (ma metalową rączkę lub inną odorną na wysokie temperatury). Jeśli brakuje Wam pomysłu na śniadanie, a macie pod ręką jajka, mąkę i mleko to niczego więcej nie potrzeba. Tartę, podobnie jak Dutch baby, najwygodniej robi się na patelni, którą wstawiamy do piekarnika. W zależności od tego jak słodkie są owoce dodajemy 2-3 łyżki miodu. Krok 3 Umyj owoce, większe przekrój na połowy. Spróbuj inny prosty przepis na pyszne śniadanie: Dutch Wystarczy zmiksować składniki, dodać owoce i pół godziny później danie jest gotowe. Jeśli takiej nie macie owińcie szczelnie rączkę folią aluminiową, albo użyjcie naczynia do zapiekania. Czas: 35 minut (większość na pieczenie)