Przepis pochodzi z bloga thebigmansword.com Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 2 łyżki miodu 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka tartej marchewki 1 szklanka mleka 1 jajko Muffinki marchewkowe robi się w równie łatwy sposób: wystarczy najzwyklejszy robot kuchenny, mikser, czy blender, garść płatków owsianych, marchew, mleko, jajko, 2 minuty miksowania i gotowe! Sprawdź wykałaczką czy muffiny są gotowe: jeśli patyczek wyciągnięty z babeczki nie jest oblepiony ciastem, są one już gotowe. Dodaj do misy mokre składniki oprócz oleju: szklankę tartej marchewki, 1 jajko, 2 łyżki miodu. Liczba porcji: 12 muffinów małych lub 6 dużych Kolejna nasza propozycja na warzywne muffiny bez mąki, z minimalną ilością miodu. Wsyp do misy miksera 2 szklanki płatków owsianych, łyżkę proszku do pieczenia, łyżeczkę cynamonu, sól, zmiksuj całość. Muffiny marchewkowe są zdrowe, lekkie, bo nie ma w nich mąki, ani cukru. Ale też nie ma co przesadzać – dwie łyżki miodu to nie zbrodnia:) Możecie z niego w ogóle zrezygnować, bo marchewka jest sam w sobie słodka.