- Czas gotowania: 10 min
- Czas przygotowania: 40 min
Składniki
Naleśniki (około 20 dużych naleśników):
-2 jajka
-szczypta soli
-3 łyżki cukru
-0,5 kg truskawek
-3 szklanki mąki
-2 szklanki mleka
-1 szklanka wody
Nadzienie:
-0,5 kg truskawek
-2 kostki twarogu
-1 cukier waniliowy
-6 łyżek cukru
-ew. trochę mleka lub śmietany
Przepis
- Zaczynamy od ciasta. Blendujemy truskawki i przecieramy przez sito.
- Do miski wrzucamy jajka, cukier, sól, mieszamy trzepaczką.
- Dodajemy wodę, mleko, mąkę i truskawki przetarte przez sito, odstawiamy.
- Do miski wrzucamy twaróg, cukier, cukier waniliowy, rozdrabniamy widelcem (możecie użyć blendera).
- Kroimy truskawki na plasterki i wrzucamy do twarogu, mieszamy.
- Smażymy naleśniki na oleju, nakładamy farsz, zwijamy.
UWAGA. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, to dodajemy mąki, a jeśli zbyt gęste, to dodajemy wody lub mleka.
PS Zachęcam do kliknięcia 👍 na moim facebookowym profilu- zawsze będziecie na bieżąco 😊 FACEBOOK
Na moim blogu znajdziecie więcej zdjęć i inne przepisy :) BLOG