English version Double chocolate strawberry brownie (15-20 brownies) Ingredients: 245 g dark chocolate, roughly chopped 200 g butter, diced, plus extra for greasing 175 g caster sugar 125 g brown sugar 4 large eggs, lightly beaten 2 tsp vanilla extract 115 g plain flour pinch of sea salt 1 cup sliced strawberries 200 g milk chocolate, chopped into pieces Preparation: Preheat the oven to 180°C. Grease and line a 30 x 23cm cake tin with baking parchment. Scroll down for recipe in English Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami (15 -20 kawałków) Składniki: 245 g gorzkiej czekolady, z grubsza posiekanej 200 g masła, pokrojonego w kostkę, plus trochę do posmarowania formy 175 g drobno zmielonego cukru lub cukru pudru 125 g brązowego cukru 4 duże jajka, rozbełtane rózgą 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 115 g mąki pszennej szczypta soli morskiej szklanka pokrojonych w plasterki truskawek 200 g posiekanej mlecznej czekolady Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Put the butter in the bowl with the kneading tip in place and dissolve for 3 minutes at 3 and 70 ° C. Then add the chocolate and dissolve for 5 minutes at 3 and 45 ° C. Teraz dodaj cukry i zmiksuj przy prędkości 8 przez 1 minutę, po czym dodaj jajka, ekstrakt waniliowy, przesianą mąkę i sól i zmiksuj przy prędkości 8 przez 1 minutę lud do uzyskania jednolitej konsystencji. Możesz też podgrzać miskę z czekoladą i masłem w mikrofalówce (jeżeli wkładasz przykrytą, zostaw szczelinę dla uwalniającej się pary) przez około 3 minuty, mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie rozpuść mleczną czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce (patrz pkt. 2) i polej nią truskawki. W międzyczasie rozpuść mleczną czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce (patrz pkt. 2) i polej nią truskawki. W misie z założoną końcówką do ugniatania umieść masło i rozpuść przez 3 minuty przy prędkości 3 i temperaturze 70°C. Umieść gorzką czekoladę i masło w żaroodpornej misce na garnku z gotującą się woda (tak by nie dotykała spodem wody) i rozpuść mieszając od czasu do czasu. Put the chocolate and butter into a large heatproof bowl set over a pan of gently simmering water (don’t let the bottom of the bowl touch the water underneath) and leave until melted, stirring occasionally. Once the brownies are completely cool, lay the sliced strawberries in a single layer on top. Place the semisweet chocolate in a heatproof bowl over a pan of simmering water. Once the brownies are completely cool, lay the sliced strawberries in a single layer on top. Place the semisweet chocolate in a heatproof bowl over a pan of simmering water. Now add the sugars and blend at speed 8 for 1 minute, then add eggs, vanilla extract, sifted flour and salt and blend at speed 8 for 1 minute people to obtain a uniform consistency. If you prefer, put the chocolate and butter into a heatproof bowl, cover (leaving a small air gap) and melt in the microwave on high for about 3 minutes, stirring occasionally. Następnie dodaj czekoladę i rozpuszczaj przez 5 minut przy prędkości 3 i temperaturze 45°C. Włóż do piekarnika i piecz przez 35-40 minut, obracając formę w połowie pieczenia. Włóż do piekarnika i piecz przez 35-40 minut, obracając formę w połowie pieczenia. Słodkie i wilgotne brownie z truskawkami zatopionymi w czekoladzie z pewnością umili popołudniową kawusię 😉 Preparation for TC: Preheat the oven to 180°C. Grease and line a 30 x 23cm cake tin with baking parchment. Wykorzystałam tutaj jako bazę niezawodny przepis Gordona Ramsaya na najlepsze brownie na świecie, które zawsze się udaje i jest obłędne. Zdejmij miskę z ognia i wmieszaj rózgą cukry, następnie dodaj jajka, wanilię i przesianą mąkę i ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitego ciasta.