Smacznego! *taką piękną zastawę możecie zakupić tutaj English version Herring with pickled ginger (1 l jar) Ingredients: 500 g herrings, soaked and cut into 1 cm stripes 2 onions, peeled and sliced juice from 1 lemon 100 g of pickled ginger 2 bay leaves 5-6 allspice berries Ingredients for the brine: 250 ml of vegetable oil 4 tablespoons of soy sauce 2 tablespoons of honey Preparation: Mix all the brine ingredients and set aside. Składniki: 500 g śledzi, odmoczonych i pokrojonych w 1 cm paski 2 cebule, obrane i pokrojone w piórka sok z 1 cytryny 100 g marynowanego imbiru ze słoiczka 2 liście laurowe 5-6 ziarenek ziela angielskiego Uwielbiam je wszystkie i w każdej postaci, więc gdy zobaczyłam w magazynie Moje Gotowanie śledziki z marynowanym imbirem wiedziałam, że muszę wypróbować ten przepis. Układaj w słoiku naprzemiennie warstwy: śledzie, cebulę skropioną sokiem z cytryny i imbir aż do wyczerpania składników wkładając gdzieniegdzie liście laurowe i ziele angielskie. Składniki na zalewę: 250 ml oleju roślinnego 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: