KASZA BULGUR NA SŁODKO – SŁODZONA BANANEM

Joanna
Śniadania
30.05.2018 5:51
KASZA BULGUR NA SŁODKO – SŁODZONA BANANEM

½ mleka lub mleka roślinnego albo jogurtu naturalnego 1 średni banan (dojrzały) Dowolne owoce: maliny,jagody Dowolne orzechy lub nasiona: włoskich lub siemię lniane - Kasze bulgur gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu; - ½ filiżankę mleka podgrzewamy i dodajemy banan; rozgniatamy owoc tak aby równomiernie połączył się z mlekiem. Kasza bulgur i płatki owsiane to produkty pełnoziarniste – są one cennym źródłem witamin, minerałów, błonnika i innych substancji organicznych – komponentów które w synergiczny sposób pomagają utrzymać zdrowie i optymalną wagę. ½ filiżanki ugotowanej kaszy bulgur dostarczy więcej błonnika – około 4 gramy, gdzie taka sama ilość płatek owsianych zawiera tylko 1.9 gram błonnika. Aby zwiększyć obecność białka w daniu – do kaszy dodałam odrobine mleka; mleka roślinne lub jogurt naturalny mogą również zastąpić mleko tradycyjne. (jeżeli dodajemy jogurt nie należy go podgrzewać tylko banana należy rozgnieść w zimnym jogurcie i następnie dodać kaszę ); - Spożywamy z dowolnymi owocami, orzechami lub nasionami

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.com/2018/05/30/kasza-bulgur-na-slodko-slodzona-bananem/