Omlet ze szparagami i pomidorami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Na patelni na maśle szklimy lekko cebulę dorzucamy pokrojone szparagi i dusimy przez chwilę aż lekko zmiękną jednak pozostaną kruche. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Szparagi myjemy odcinamy twarde dolne końce, łodygi kroimy na plasterki pod skosem a czubki zostawiamy w całości. Szparagi dalej na topie i powiem szczerze pierwszy raz robiłem omlet ze szparagami i pomidorami. Potrzebne składniki pół pęczka zielonych szparagów 5 jajek 2-3 łyżki mleka kilka pomidorków koktajlowych 1 cebula dymka tymianek (bazylia) sól i pieprz do smaku masło do smażenia Pomidorki przekrawamy na pół, a cebulę kroimy w kostkę. Smażymy aż spód zrobi się złoty składamy na pół i podajemy.