zupa z pieczonych pomidorów z czerwona soczewicą i parmezanem

Zupy

07.06.2017 9:15

zupa z pieczonych pomidorów z czerwona soczewicą i parmezanem

Składniki: 1 skrzydełko z kurczaka 1 marchewka 200g czerwonej soczewicy 6-7 pomidorów 2 cebule 2 ziemniaki 1 papryka czerwona lub żółta 200g serka mascarpone 50-70g parmezanu rozmaryn sól, pieprz ocet balsamiczny oliwa z oliwek Wykonanie: do dużego garnka wlać ok. 2 litrów wody, włożyć skrzydełko, marchew, podgotować. niewiarygodnie pyszne…normalnie, człowiek tak nie gotuje… Gotuje, gotuje… Naczynie żaroodporne natrzeć oliwą, umieścić w nim pokrojone w ćwiartki pomidory, cebule, ziemniaki, paprykę. Upieczone warzywa przełożyć do bulionu, usunąć skrzydełko, dodać serek mascarpone, całość zmiksować na krem. Odnieśli talerze… “Proszę pani, dziękujemy, to było…

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2015/09/01/zupa-z-pieczonych-pomidorow-z-czerwona/