Na szybki deser rodzinny ale też jest to na tyle efektowne danie, że można podać na elegancki obiad. 5.0 from 1 reviews Truskawki w occie balsamicznym z kremem z nerkowców Drukuj Prep time 10 min Cook time Total time 10 min Prosty wiosenny deser - truskawki w occie balsamicznym z dodatkiem waniliowego kremu z nerkowców Author: www.cookingforemily.pl Serves: 3 Ingredients 2 szklanki truskawek 2 łyżki kremu z octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru kokosowego lub trzcinowego KREM ¾ szklanki nerkowców łyżeczka miodu albo syropu klonowego ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego ½ łyżeczki soku z cytryny trochę skórki z cytryny do posypania Instructions Nerkowce namoczyć w wodzie, najlepiej na całą noc. My tak – codziennie truskawki na surowo i w koktajlach,a jak nam się trochę przejedzą takie na surowo zacznie się etap przerabiania i eksperymentowania. Ten deser też należy do bardzo prostych i szybkich – truskawki w occie balsamicznym podane z kremem na bazie nerkowców. Można też przygotować wcześniej, zamarynować truskawki w occie i cukrze i przechować w lodówce, to na pewno też im dobrze zrobi. Nerkowce umieścić w blenderze, dodać pół szklanki wody, syrop klonowy, sok z cytryny i ekstrakt waniliowy - dokładnie zblendować, kilka minut aż całość nabierze konsystencji gęstej śmietany.