Chleb tostowy

Katarzyna
Dania mączne
18.05.2018 20:31
Chleb tostowy

Polecam bardzo! Składniki: na rozczyn: 2 łyżeczki drożdży suszonych 1,5 łyżki letniej wody szczypta cukru 1,5 szklanki mleka 55 g masła 3,5 szkl. - Mąkę przesiać do miski, dodać sól, cukier, rozczyn z drożdży i wyrabiać ciasto dodając stopniowo mleko z masłem. mąki pszennej 1,5 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli - Drożdże i cukier rozpuścić w letniej wodzie. Odstawić na około 90 minut w cieple miejsce, aż podwoi objętość. - Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrobić, uformować w prostokąt nieco mniejszy niż forma i ostrożnie przełożyć do formy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/05/chleb-tostowy.html