Sałatka z pieczonego buraka z rukolą i serem pleśniowym / 2 porcje Składniki: 1 duży upieczony lub ugotowany burak 4 garście rukoli mały kawałek sera pleśniowego: camembert lub brie 1/2 szklanki brązowej soczewicy z puszki 3 garście słonecznika 1/4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki startego grana padano lub parmezanu 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Sałatka z pieczonego buraka świetnie smakuje także z uprażonymi wcześniej na suchej patelni orzechami włoskimi. Ostatnio zrobiłam taką wersję sałatki z pieczonym burakiem: rukola, brązowa soczewica, ser pleśniowy, słonecznik i delikatny, miodowy dressing.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2018/05/saatka-z-pieczonego-buraka-z-rukola-i.html