mąki 200 ml mleka 2 łyżki cukru brązowego 7 g drożdży suchych duże jajko szczypta soli 60 g masła na nadzienie: 3 łyżki masła 4 jabłka łyżka cynamonu łyżka brązowego cukru na kruszonkę: 10 łyżek mąki 5 łyżek cukru brązowego 5 łyżek zimnego masła - Po wyrobieniu na gładkie i elastyczne ciasto, uformować w kulę, przykryć i odstawić na około 1-1,5 godziny, aż podwoi objętość. Drożdżowe ślimaczki z jabłkami Puszyste zwijane bułeczki z nadzieniem z jabłek i cynamonu, obficie posypane słodką kruszonką. - Piekarnik nastawić na 180 stopni C. - Z podanych składników przygotować kruszonkę. - Tak przygotowane ślimaczki ułożyc w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, tak aby lekko się ze sobą stykały. - Zwinąc w roladę i pokroić na 12 rownych kawałków.