Składniki Ciasto : 500 g mąki pszennej 30 g drożdży świeżych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 jajka 50g masła 200 ml mleka Farsz: 500 g pieczarek 500g kapusty kiszonej 1 cebula 1 łyżeczka majeranku 0,5 łyżeczki kminku 30 ml oleju sól, pieprz W oddzielnej miseczce rozkrusz drożdże, dodaj cukier i zalej kilkoma łyżkami ciepłego mleka, dodaj 2-3 łyżki przesianej mąki. Rozczyn wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 20 minut. Po tym czasie wyrośnięty rozczyn dodaj do pozostałej mąki, wlej resztę mleka, rozpuszczone masło, sól i jajka. Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pokrojone drobno pieczarki i podsmaż kilka minut. Kapustę wypłucz, jeśli jest zbyt kwaśna, posiekaj i gotuj ok. 20-30 minut aż zmięknie. Każdą z nich rozwałkuj cienko na prostokątny placek. Piecz około 20-25 minut, aż będą ładnie rumiane.