Sałatka ze szparagami i grzankami czosnkowymi Składniki: 30 g sera twardego koziego 5 szparagów zielonych 2 garści mixu sałat lub np. połączenie rukoli z sałatą lodową 30 g kuskusu perłowego 5 pomidorków koktajlowych W dalszej kolejności pokrojone pomidorki, szparagi pokrojone na 4 kawałki i jajko pokrojone na 4 części. Krok 3: Ze szparagów odetnij zdrewniałe końcówki (ok 1/3 szparagi), następnie włóż szparagi do gotującej się wody i zostaw je w niej na 4 minuty. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Ja sam już nie wiem, czy jestem szparagiem, czy truskawką, a może pół na pół ;). Krok 5: Kromki pokrojonej bagietki posmaruj masłem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, ziołami prowansalskimi oraz solą. Jajko Kilka kromek bagietki 2 łyżki masła Ząbek czosnku 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich Sól i pieprz Sos: Kozi jogurt (125 g) Jajko obierz ze skorupki, a kuskus wysyp na durszlak, następnie odstaw. Następnie grilluj je z dwóch stron na patelni grillowej. Krok 1: Kozi jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz posiekanym koperkiem.