Składniki: 2 cukinie 2 marchewki ćwiartka selera 1 korzeń pietruszki 1 biała część pora ½ pęczka koperku 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki kurkumy w proszku ½ łyżeczki przyprawy curry w proszku 5 jaj 100 g mąki pszennej olej roślinny do smażenia sól, pieprz kwaśna śmietana do podania Przygotowanie: Umyte warzywa i obrane (oprócz cukinii) zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przepis krok po kroku Na naszej stronie, mamy naprawdę mnóstwo przepisów na słodkie placki np. https://kuron.com.pl/przepisy/placki-czekoladowe/ Na te wytrawne trochę mniej ale staramy się nadrabiać. Własna kompozycja Nie oznacza, że placki z cukinii są w 100% tego właśnie warzywa. Polecamy przepis krok po kroku na Placki z cukinii. Startą cukinię odciśnij z nadmiaru wody np. na drobnym sicie lub w cienkiej ściereczce bawełnianej. Ważne jest aby dobrze odcisnąć cukinię z nadmiaru wody, placki będą wtedy bardziej chrupiące. Dlatego przedstawiam Wam przepis na placki z cukinii. Placki smaż partiami po 2 minuty z każdej strony, do uzyskania ciemno złotego koloru. Następnie odkładaj na półmisek wyłożony ręcznikiem papierowym, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Placki z cukinii to banalnie wręcz proste danie. Całość wymieszaj do połączenia składników, czasami w zależności od warzyw placki potrzebują odrobinę więcej mąki pszennej.