▪ parę pieczarek ▪ pół papryki czerwonej ▪ łyżeczka masła Przygotowanie: 1. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, następnie dusimy do miękkości na maśle. 2. Pomidora kroimy drobno w kostkę lub blendujemy do konsystencji musu i mieszamy go z papryką i pieczarkami na patelni. Przepis jest na 1 porcję, a z racji, że nie miałam wolnego większego naczynia, jadłam z dwóch miseczek. Miseczka pełna smakołyków, w wersji wytrawnej z pewnością ucieszy nie jednego łasucha z rana. Wartość odżywcza: 349 kcal B 27 g W 5 g T 24 g Składniki na 1 porcję: Dzisiaj mam pożywną propozycję śniadanka w wersji białkowo tłuszczowej BT lub z węglowodanami BTW (wystarczy dodać kawałek chleba) wedle uznania.