Ciasto usta murzynka

Katarzyna
Ciasta
14.07.2018 12:28
Ciasto usta murzynka

▪ 3 łyżki kakao ciemnego ▪ pół szklanki cukru/słodzika ▪ 3 jaja ▪ 2 szklanki mąki (u mnie orkiszowa) Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 15) 231 kcal B 5 g W 24 g T 12 g Składniki: ▪ 200 g masła ▪ pół szklanki wody ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ opakowanie 200 g biszkoptów (u mnie bez cukru) Dwa dodatkowe składniki potrafią dużo zmienić w znanym przepisie i wychodzi coś całkiem fajnego w wyglądzie. ▪ dżem śliwkowy/wiśniowy (smak wedle uznania) Przygotowanie: 1. Masło, cukier/słodzik, wodę i kakao wrzucamy do rondelka i rozpuszczamy. Ciasto wykonałam w kwadratowej formie 24x24, dzięki czemu łatwiej jest pokroić ciasto nie niszcząc ust. Bo tak naprawdę podstawą tego przepisu jest właśnie murzynek tylko z niespodziankami w środku. Klasyczny murzynek w dodatkową niespodzianką w środku. Następnie zalewamy je delikatnie ciastem i pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Także, jeśli jesteście wielbicielami murzynka, to ten przepis koniecznie powinien się znaleźć w Waszym notatniku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2018/07/ciasto-usta-murzynka.html