Przepis
3 pomidory
1 mała zielona papryka
1 czerwona cebula
1 puszka czerwonej fasoli (ok. 1 szklanka)
1/2 puszki kukurydzy (ok. 1/2 szklanki)
1 łyżka siekanej natki pietruszki
dressing:
3 łyżki oleju
1,5 łyżki octu winnego
1 łyżka keczupu
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki kuminu (kmin rzymski, nie kminek)
1/4 łyżeczki suszonego tymianku
sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Składniki dressingu mieszamy.
Fasolę i kukurydze odsączmy z zalewy po czym chwilkę płuczemy pod bieżącą wodą na sicie. Odstawiamy do odcieknięcia.
Pomidory kroimy w kawałki, paprykę w kostkę a obraną cebulę w grube pióra.
Warzywa mieszamy z dressingiem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Na zdjęciu podana z pieczonym kurczakiem w wędzonej papryce
Źródło: http://passionfruit.blox.pl/2014/05/Salatka-z-czerwona-fasola-w-stylu-meksykanskim.html