Kompot z rabarbaru i truskawek – Składniki: 4-5 dużych łodyg rabarbaru – ok. 350g 250g truskawek 3 łyżki cukru (lub więcej do smaku) 1 litr wody Kompot z rabarbaru i truskawek – znakomity kompot w tym sezonie – po schłodzeniu idealny na upalne dni jako alternatywa dla tradycyjnej lemoniady. Smacznego :) fajne jest to, że nie trzeba się ściśle trzymać podanych poniżej proporcji – można dowolnie zmieniać proporcje w zależności, czy chcemy bardziej kwaśny czy słodki kompot. Nie trzeba się ściśle trzymać podanych poniżej proporcji – można dowolnie zmieniać proporcje w zależności, czy chcemy bardziej kwaśny czy słodki kompot.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneprzeboje.pl/2018/05/10/kompot-z-rabarbaru-i-truskawek/