Każdy krążek cebuli zanurzać w cieście naleśnikowym, a następnie wrzucać na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor (smażyć po kilka sztuk na raz, by się nie posklejały). Krążki cebulowe to pyszna propozycja na Sylwestrową przekąskę, a w dodatku bardzo tanią ;) Krążki cebulowe smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. 1 czubata łyżeczka bułki tartej 1 łyżeczka papryski słodkiej w proszku pół łyżeczki czosnku olej do smażenia Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym – Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić na krążki, a następnie porozdzielać je. Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym – Składniki: 1 cebula 100g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia sól do smaku 1 jajko 100ml mleka (pół szklanki) W międzyczasie rozgrzać w garnku olej (tak, by krążki cebulowe smażyły się na głębokim tłuszczu).