Ucierane Ciasto Twarogowe Z Rabarbarem

Iwona
Ciasta
10.05.2018 18:38
Ucierane Ciasto Twarogowe Z Rabarbarem

Składniki na tortownicę 21 cm Składniki na tortownicę 21 cm - 3 jajka - 3/4 szkl cukru - 60 g masła - 100 g sera twarogowego półtłustego - 1 czubata szklanka mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia z czubkiem - około 100 g rabarbaru - 1 łyżka mąki do rabarbaru - 1 łyżka cukru do rabarbaru - parę kropel esencji waniliowej i cytrynowej Kruszonka: - 50 g masła - 3 łyżki cukru razem z waniliowym - 5 czubatych łyżek mąki pszennej Wszystkie Składniki Powinny Być W Temperaturze Pokojowej ! 1. Rabarbar obieramy i kroimy na 1 cm kawałki, obsypujemy cukrem i odkładamy na sitko aby odsączył się z nadmiaru soku. 2. Z podanych składników robimy kruszonkę i chowamy ją do zamrażalki na czas przygotowania ciasta. Rabarbar obieramy i kroimy na 1 cm kawałki, obsypujemy cukrem i odkładamy na sitko aby odsączył się z nadmiaru soku. Następnie dodajemy twaróg, miksujemy i na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i esencję waniliową. Następnie dodajemy twaróg, miksujemy i na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i esencję waniliową. Następnie, rabarbar obsypujemy łyżką mąki, mieszamy i wykładamy na ciasto, lekko wciskając je w nie. Następnie, rabarbar obsypujemy łyżką mąki, mieszamy i wykładamy na ciasto, lekko wciskając je w nie. 2. Z podanych składników robimy kruszonkę i chowamy ją do zamrażalki na czas przygotowania ciasta. 3. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. 3. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/05/ucierane-ciasto-twarogowe-z-rabarbarem.html