Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy!

Ewelina
Fit
07.05.2018 20:15
Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy!

Składniki

surowy łosoś

zielone szparagi

200 g serku ricotta

świeże liście bazylii

1 cytryna

sól

pieprz

oliwa

Dodatkowo: 

pesto z bazylii

Przepis

Serek ricotta łączymy ze świeżo posiekanymi liśćmi bazylii, świeżo wyciśniętym sokiem oraz skórką z cytryny.

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #1

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #2

Szparagi gotujemy przez 7 minut w gorącej wodzie.

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #3

Pojedyncze płaty łososia smarujemy serkiem, następnie wykładamy szparagi i zawijamy. Tak przygotowanego łososia przekładamy na blaszkę do pieczenia, łososia smarujemy oliwą następnie całość posypujemy świeżo startą skórką z cytryny. Całość pieczemy w 200 stopniach przez około 12 minut.

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #4

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #5

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #6

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #7

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #8

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #9

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #10

I gotowe.

Łosoś jest pyszny a szparagi chrupiące.

Dodatkowo do naszego dania możemy użyć pesto z bazylii, które podkreśli smak całej potrawy.

Jest to super propozycja na zdrowy, szybki i pyszny obiad.

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #11

Zdjęcie Łosoś ze szparagami - Pyszny i zdrowy! #12

Polecamy