Łosoś z maślanym sosem cytrynowym i szparagami

Małgorzata
Obiad
15.06.2020 17:16
Łosoś z maślanym sosem cytrynowym i szparagami

Składniki

  • 2 filety z łososia *
  • 260 g zielonych szparagów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sos maślano-cytrynowy

  • 60 ml bulionu warzywnego
  • 3 ½ łyżki masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • ½ łyżeczki miodu
  • ⅓ łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • pieprz kolorowy
  • sól morska

Przepis

Sos

  • W małym rondelku rozpuszczamy 1 łyżkę masła i dodajemy drobno posiekany czosnek. Chwile podsmażamy, uważając, aby nie przypalić czosnku. Następnie dodajemy bulion oraz sok z cytryny.

https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/losos-z-maslanym-sosem-cytrynowym-i-szparagami/