- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
50g wędzonego łososia
Garść pomidorków koktajlowych (ok 100g)
1 łyżka oleju z orzechów laskowych (10g) – można użyć innego oleju
Pieprz czarny
Łyżka ziaren słonecznika (10g)
Kilka gałązek świeżego koperku
Łyżka pokrojonych oliwek (15g)
2 łyżki soku cytryny (ok 20g)
Przepis
1. Pomidorki umyć i przekroić na pół, koperek posiekać, oliwki pokroić dowolnie.
2. Sałatę umyć, w razie konieczności oberwać ogonki.
3. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku pieprzem.
Ilość to: 1 porcja
1 porcja to:
WW = 0.6, WBT = 2.4, kcal = 267, węglowodany = 8.3g, błonnik = 2.3g, białko 14.5g, tłuszcz = 20.8g